Denne hjemmelavet hasselnøddesnaps er utrolig nem at lave, og er klar til at blive drukket allerede efter 2-3 ugers lagring. Den bliver dog bare bedre og bedre af at stå

Hasselnøddesnapsen er sød, blød og fyldig, og ganske letdrikkelig, dog uden at være vimset eller alkoholsvag. Den kan laves i forskellige udgaver og smagsnuancer ved at ændre på grundalkoholen.
I denne udgave er der brugt en almindelig klar snaps fra Brønnum. Det er en klassisk grundsnaps, som har snapse-smagen – tænk: anis, fennikel og julefrokost –  i sig fra start, der dog kan overdøves nemt. 
Ønsker man en mere ren hasselnøddesmag, kan man også bruge en vodka som grundsten. 

Som med al anden alkohol, så er serveringstemperaturen en af de knapper man kan skrue på i forhold til styrke, smag og noter. I kraft af vaniljen, så er den dog ikke egnet til at være dybfrossen når den skal drikkes – der overdøver vaniljen og dens sødme hele smagspaletten. Omvendt, så overdøver snapsesmagen og alkoholen også smagen. hvis den drikkes ved stuetemperatur. Personligt vil jeg anbefale, at man nyder den, når den er kælderkold, hvilket vil sige 10-13°C. 

Hasselnøddesnaps med vanilje

Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Drinks
Keyword: alkohol, hasselnødder, snaps, vanilje, vodka

Ingredienser

  • 300 gram hasselnødder Jo friskere, jo bedre
  • 1 stang vanilje En god, tyk en
  • 50 cl snaps / neutral alkohol

Sådan gør du

Forberedelser

  • Hak hasselnødderne groft, således at der både er helt finskårne og næsten hele nødder. Flæk vaniljestangen, og i et skoldet glas, tilsæt nu hasselnødder og vanilje, og overhæld med snaps. Det er vigtigt at snapsen dækker nødder og vanilje helt.

Lagring

  • I et skoldet glas tilsættes derefter hasselnødder og vanilje, inkl. korn og stang. 
  • Tilsæt snapsen, så alt er dækket og der er så lidt luft tilbage i glasset. Sæt et tætsiddende låg på.
  • Lad snapsen stå et mørkt og køligt sted i minimum 2 uger. Ryst glasset et par gange om ugen. 

Filtrering

  • 1-2 uger inden servering sies alle nødder og stænger fra. Først via en grov sigte, og dernæst resterne via et kaffefilter. Det er dog primært for syns skyld. Smagen bliver ikke markant anderledes.
  • Nødderne kan genbruges til en ny omgang, hvis denne laves umiddelbart efter. Ellers er de oplagte i en kage eller dessert.

Servering

  • Inden servering tilsættes lidt sukkersirup (eller almindeligt sukker). Det gør den sødere og fremhæver både smagen af hasselnødder og vanilje.