Select Page

Chokoladelagkage med smag af jul

Chokoladelagkage med smag af jul

Den her lagkage er nem at lave, og smager rigtig godt. Den er chokoladetæt, men den bitre og friske appelsinmarmelade bidrager med en lækker smag.

Fyldet i lagkagen er baseret på portion chokolademousse, hvor der er revet appelsinskal i.

Chokoladelagkage med smag af jul
Author: 
Recipe type: Dessert
 
Ingredients
  • Bund:
  • 4 æg
  • 125 gr sukker
  • 60 gr kartoffelmel
  • 45 gr hvedemel
  • 25 gr. kakaopulver
  • Fyld:
  • 1 portion chokolademousse
  • 1 økologisk appelsin
  • 4 spsk bitter seville marmelade
  • Pynt:
  • 3 dl fløde
  • 500 gr friske blåbær
  • 300 gr marcipan
Instructions
  1. Kagebunde:
  2. Stil ovnen på 200 gr. - alm over/undervarme.
  3. Smør en 26 cm springform med smør og mel - bank overskydende mel af.
  4. I en ren metalskål piskes æg og sukker meget luftigt - på en køkkenmaskine med piskeris tager det mindst 5-6 minutter.
  5. Bland kartoffelmel, kakaopulver og hvedemel i en skål
  6. Sigt melblandingen over den luftige æggeblanding, og fold forsigtigt melet ind i æggen. Vær omhyggelig med at fjerne alle mellommer!
  7. Kom straks dejen i formen, og stil den ind i ovnen. Skru ned til 190° celcius og bag den indtil den slipper kanten, og ikke er flydende i midten. tjek eventuelt med en træpind.
  8. Bagetiden afhænger af ovnen, men normalt er det mellem 8 og 12 minutter.
  9. Når bunden er færdig, vendes den ud på et smurt stykke bagepapir og køler af.
  10. Del bunden i to.
  11. Fyld:
  12. Lav en portion chokolademousse, men riv skallen af en økologisk appelsin i. Stil den på køl i 20-30 minutter.
  13. Gem appelsinen og bland 2 tsk saft med 3 spsk syltetøj. Resten af saften hældes over de varme bunde.
  14. Smør syltetøjet ud på den nederste bund, placer chokolademoussen oven på, og sæt den sidste bund på.
  15. Dæk med flødeskum (5 dl i alt), og pynt tilsidst med blåbær og marcipankant.
  16. Sæt på køl indtil 15 min før servering.

 

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: