Select Page

Super lækker og nem chokolademousse

Super lækker og nem chokolademousse

Chokolademousse er en af mine helt store dessert-favoritter, især hvis det skal være nemt og gå lidt tjept. Samtidig har chokolademousse, og andre mousser, den store fordel, at de nemt går an til både hverdag og fest, uden det kræver det store.

 

Den her mousse er en opskrift jeg langsomt har tilpasset og modificeret over lang tid for at gøre den så perfekt som muligt. Den bliver bedst af, at blive lavet et par dage før, men den kan også sagtens spise efter et par timer på køl, eventuelt i fryseren.

Super lækker og nem chokolademousse
Author: 
Recipe type: Dessert
Prep time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 80 gram mørk, god chokolade, min. 85 %
  • 20 gram mørk, god chokolade, min. 60 %
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 3 dl fløde (+ 2 dl til flødeskum)
  • Pynt, såsom rom-syltede kirsebær eller hjemmelavet krokant
Instructions
  1. I et vandbad tilsættes al chokoladen
  2. Imens piskes fløde godt tyk og stiv, uden det dog gryner
  3. Herefter piskes æggehviderne helt stive - husk ren skål og piskeris!
  4. Når chokoladen er smeltet, afkøles den den er under 62°C
  5. Herefter tilsættes æggeblommerne.
  6. Rør godt rundt, indtil det klumper fælt!
  7. Rør en lille smule af flødeskummet i, så det bliver lidt lindt.
  8. Vend resten af flødeskummet i (Husk at efterlade 2/5 dele til senere!)
  9. Til sidst vendes de stive æggehvider forsigtigt i.
  10. Sørg for at fordele det godt, så der ikke er nogle "lommer" med hverken æggehvider eller flødeskum.
  11. Anret i portionsglas (f.eks.) og stil herefter på køl i mindst 2-3 timer så den sætter sig.
  12. Den bør ikke serveres helt køleskabskold, men tages ud 20-30 minutter før.
Notes
For at få et lille pift, kan der tilføjes omkring 2 spsk god, ikke røgede whiskey. Et godt valg er en Glenmorangie Lasanta som har tydelige toner af chokolade, orange og portvin, hvilket passer rigtig godt til chokolademoussen.
---
Justér eventuelt chokoladestyrken ved at tilsættes 10 gram mælkechokolade. Bruges der 100 gr, 85 % mørk chokolade, kan moussen godt blive en anelse bitter, og der kan med fordel tilsættes en lille te-ske sukker, der piskes up med æggeblommerne inden de tilsættes.
---
For et twist, kan der tilsættes 20 gr. chokolade tilsæt orangeolie, f.eks. den fra Toms.

Skal det være rigtig, rigtig lækkert, så servér den i høje glas, hvor der er lidt rom-syltede kirsebær i bunden, chokolademousse og flødeskum i toppen. Moussen er kraftig i smagen, men personligt synes jeg det er synd, at gøre den “svagere” med dårlig chokolade eller meget piskefløde. Istedet kan man selv finde balancen med flødeskummet når den serveres.

Om denne forfatter

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chokoladelagkage med smag af jul | Gastronomien - […] […]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: