Select Page

Lækker kyllingepie med forårsløg og svampe

Lækker kyllingepie med forårsløg og svampe

Selvom forået så småt er ved at indhente det forsømte, og varmen atter er på vej over os, så står den altså på god gammeldags kyllingepie herhjemme, eller kyllingetærte som det vel også kaldes.
Ikke rigtig en sommerret, men med friske danske forårsløg og godt med sennep, så kan det vist sagtens gå an!

Egentlig har jeg længe ville lave en pie, hvilket er fordi jeg for nogle måneder siden købte en helt fantastisk lille dims på amazon.co.uk, nemlig en Pie Bird! Den stod til bare 43 kr. fra Le Crueset i den rigtige røde farve, så den måtte selvfølgelig hjem til samlingen! Nu må vi så se, om det er rent pjat, eller den virkelig virker. Flot og sjov ser den i hvert fald ud, når den såden står der og gaber!

Opskriften er oprindeligt baseret på en af Jamie Olivers opskrifter i fjernsynet, men jeg har gjort den mere sommerlig, og selvfølgelig lækker, med nogle tricks. Derudover har jeg brugt det mere lækre mørke kyllingekød end de oprindelige kyllingefilleter. Det gør, at det skal simre lidt længere, men samtidig smager mere af kylling.

Se opskriften under galleriet.


Lækker kyllingepie med forårsløg og svampe
Author: 
Recipe type: Hovedret
Cuisine: Dansk, Britisk
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 3-3
 
Denne lækre kyllingepie er vildt nem at lave, men smager sindsygt godt. Opskriften er udsprunget fra Jamie Oliver, men gjort ekstra lækker og sommerlig!
Ingredients
  • 500-600 gr. kød fra kyllinge lår- og rygstykker
  • Kyllingeskind
  • 2 tykke skiver røget bacon, skåret i tern
  • 80 gr. brune champignons, skåret i halve
  • 6-7 forårsløg, fintsnittet
  • 5 cm squash, skåret i små tern
  • 1 stor spsk. hvedemel
  • 300 ml kyllingefond (1 knorr fond du chef)
  • 1 stor spsk grovkornet sennep
  • 1 stor spsk dijonsennep
  • 1 stor spsk creme fraiche 18 %
  • 1 spsk timian
  • salt
  • peber
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg
  • Brune ris
  • Bønner
Instructions
  1. Start med at tænde ovnen på 180° C og tag en dyb pande/sautépande frem og stil den over svag varme.
  2. Frigør alt kødet fra kyllingestykkerne. Afskin og lad skindet smelte i panden indtil du har 2-3 spsk fedt.
  3. Skær alle bacon i grove tern og halvér de rensede champignons.
  4. I gryden, ved middel varme steges kyllingekødet og bacon
  5. Tilsæt champignons, de snittet forårsløg og squash i små tern til blandingen,
  6. Rør godt rundt og tilsæt melet, rør godt igen.
  7. Tag en lille gryde og sæt vand over til ris.
  8. Tilsæt sennep, creme fraiche og den varme kyllingefond.
  9. Tilsæt timian, og salt og peber
  10. Rør det godt igennem.
  11. Lad det simrer uden låg indtil det tykner godt. Ca. 15 minutter
  12. Kog risene efter anvisning på pakken.
  13. I et dybt ovnfast fad, tilsæt kyllingefyldet (du behøver ikke smøre formen).
  14. Skær et tilpas stykke butterdej og læg over. Resten af butterdejen kan du bruge til at pynte og tætne i kanten med.
  15. Stil i midten af ovnen i 15-20 minutter.
  16. Server med brune ris og hericot verts (bønner) vendt i sydesalt og lidt smør.

 

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: