Select Page

Anmeldelse: Madklubben Tivoli

Anmeldelse: Madklubben Tivoli

For at fejre, at min bachelor-opgave blev vel-afleveret (og forhåbentlig vel-skrevet), besluttet min kæreste og jeg os for, at tage en tur i Tivoli for at spise lidt god og lækker mad, inden vi drog i biografen.

Jeg har besøgt Madklubben på Vesterbrogade før og var mildest talt ret så skuffet over både serveringen, atmosfæren og maden. Det var, i min optik, for kedeligt og hverdags-agtigt – også til prisen. Derfor var jeg lidt “utryg” og påpasselig ved, at skulle spise på Madklubben Tivoli (som nu har ændret stil til et Steak-house, blandet med den normale Madklubben-tanke), men vi kunne ikke rigtig finde andre steder, både hvor der var bord eller hvor det passede med afstand og tidspunkt til den senere biograf-tur. Derfor faldt valget på Madklubben i Tivoli.

Første indtryk

Tivoli er, efter min mening, et af de mest fantastiske områder i København, både hvad angår atmosfære og beliggenhed. Når man placerer en restaurant inden for Tivolis rammer, har man derved allerede opnået et rimeligt forspring.

Madklubben Tivoli restauranten forstår til det fulde, at inddrage dette forspring til deres egen vinding og har fået frembragt en lækker og meget rummelig restaurant i hvad der ligner et orangeri. Der er højt og åbent til loftet, et fantastisk vue over tivoli, plænen og Nimb, samtidig med det er tilsat et naturligt ‘Madklubben-krydderi’ af moderne design.
Vi blev sat stort set midt i rummet, med fin udsigt til det halv-åbne køkken og til Tivoli. Ved siden af os sad et par med et meget livligt barn, og generelt var der mange børnefamilier i løbet af aftenen. I min optik trækker det en smule ned, men det var ikke meget vi lagde mærke til dem faktisk.

Ret hurtigt var vores tjener kommet til bordet, og spurgte om hvad vi ville have at drikke. Min kæreste er ikke vild med vin eller øl, så hun ville have en cola. Jeg ville dog gerne have en øl. Der var dog ikke nogle priser eller betegnelser på, hvilket øl (eller sodavand) de havde på hverken menukortet eller drikkekortet, og tjeneren havde ikke lige nogle andre kort hun kunne hente. Hun vidste heller ikke helt, hvilke øl de havde på flaske eller fad ud over classic og Carlsberg. Jeg fik mig dog en Jacobsen Saasz Blonde til en afsindig pris af 50 kr. for 33 cl. Derudover fik vi en stor flaske kildevand (45 kr. for 75cl).

[xrr rating=5/6 label=”Indretning og Atmosfære:”]

Maden

Konceptet i Tivoli er mærkbart anderledes end i Madklubben på Vesterbrogade. Det er et rent ala carte-kort, og der ikke 3 retter for 200 kr. Du vælger forret, hovedret og dessert hver for sig, og tingene koster også forskelligt.
Menukortet var rimelig overskueligt og priserne er også okay – mere om det senere dog.

Min kæreste mente ikke hun kunne spise både forret og hovedret, men det mente jeg godt, at jeg kunne. Valget faldt på en halv kogt hummer, med lime og mayo, og intet andet. Nu har jeg ikke fået hummer før (så vidt jeg husker i hvert fald!), men har set og læst nok om mad, at jeg nogenlunde ved hvordan det skal smage og tage sig ud på tallerkenen, og i hvert fald sidst-nævnte fejlede ikke noget (se galleriet). En flot, rimelig stor, hummer blev serveret efter omkring 15-20 minutters venten.

Det virkede dog som om, at hummeren var blevet taget direkte ud af et meget koldt køleskab, hvilket gjorde den var alt, alt for kold og lidt af den karakteristiske hummersmag gik tabt. Den var dog flot kogt, og efter lidt tid fremgik hummersmagen mere og mere. Mayonnaisen var dog et ligegyldigt bekendtskab. Den var meget svagt krydret og manglede både syre og salt.

Til hovedret havde vi begge valgt en Rib Eye på 350 gr. til 200 kr. Hertil, også begge, en portion Bearnaise til 25 kr. pr. person (faktisk var prisen 35 kr., men fordi at mit menukort, samt det på hjemmesiden, åbenbart var en gammel udgave, så var priserne billigere på mit end på min kærestes). Min kæreste fik små, nye kartofler og jeg fik deres pommes frites.

Begge bøffer var passende i størrelsen og meget flot stegt, med en lækker stegeskorpe. Der var ej heller ret meget fedt på. Bearnaisen var jeg egentlig blevet advaret mod tidligere af en ven, men det var som såden det eneste der lige passede til pommes fritsne. Der var dog ikke noget galt med den, selvom den helt sikkert manglede noget salt, og sagtens kunne have fået en anelse mere syre.

Mine pommes frites var tilgengæl lidt af en skuffelse, mest fordi det var nogle små stængler og ikke regulære steak-fries som ellers hører til en bøf. Det er tydeligt, at de er mere henvendt til familieretterne der også serveres på Madklubben i Tivoli, blandt andet Fish n Chips og Lørdagskylling, begge til 150 kr. stykket.
Trods den lidt skuffende størrelse, fejlede smagen og sprødheden ikke noget.

Vi havde ikke tid (eller plads!) til en dessert.

[xrr rating=5/6 label=”Maden:”]

Konklusion

Alt i alt var vi svært tilfredse da vi gik fra Madklubben i Tivoli. Madoplevelsen og atmosfæren var helt sikkert i top, og selvom der var lidt forvirring med priserne og nogle enkle ankepunkter, kunne jeg godt finde på at tage tilbage en anden dag.

I alt blev regningen på 785 kr. (den nye, dyrere menu) og det er måske en anelse pebret i min optik. Specielt prisen på en lille flaskeøl synes jeg, er for dyrt, det samme er det, at man betaler hele 35 kr. for en lille skål nye kartofler.

[xrr rating=3/6 label=”Prisen:”]

[xrr rating=4,5/6]

 Madklubben Tivoli

Adresse: Tivoli Bookning: madklubben.info Hjemmeside: http://madklubben.info Åbningstider: Hele Tivolis åbningstid

Prisniveau: mellem-dyrt

Type: Restaurant

 

Om denne forfatter

1 kommentar

 1. Madklubben

  Kære Daniel.

  Tusind tak for din anmeldelse og fine fotos fra Madklubben Grill i Tivoli. Vi er glade for, at du og din kæreste alt i alt var begejstrede.

  Vi håber, I kigger forbi igen en anden gang, og at I en dag får lyst til at give Madklubben Vesterbro en chance igen, nu hvor dit første besøg ikke levede op til dine forventninger. Det beklager vi naturligvis! Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det også på Madklubben Vesterbro er muligt at vælge frit på menukortet, og at vi ikke kører med faste tre-retters-menuer, som du skriver.

  Bedste hilsner,
  Anne Mette Hancock
  Madklubbens Etablissementer

  Svar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *