Select Page

Lækker og saftig vinter-brownie

Lækker og saftig vinter-brownie

Jeg er virkelig vild med brownies. Det er helt klart en af mine ynglingskage-typer, både som dessert med god is og lidt pynt, eller som chokoladeindslaget til en fødselsdag.

Den er brownie er virkelig, virkelig god! Den er virkelig saftig, tung og chokolademæt, og så kan den holde sig frisk og fugtig i mindst en uge, hvis man altså kan holde fingrene fra den!

Det er en blanding af flere forskellige opskrifter fra 3 forskellige kokke, bl.a. Jamie Oliver. Det der gør den her speciel, er de syrlige og friske kirsebær. Udover, at de gør kagen ekstra saftig og klæg (som en rigtig brownie skal være, så giver de også lidt en julede-pift som gør den her kage rigtig god til vintermånederne.

Kage opstod fordi, at min lokale Netto havde tilbud på julens overskudslager af dessert-kirsebær, og da der kom gæster til lidt kage, så var det jo ret naturligt at prøve inkorporere de syrlige kirsebær, med den tunge og kraftige chokolade. Desuden så elsker jeg virkelig smagen af kirsebær.

Selvom Amarena-kirsebær er noget af det lækreste inden for den verden, så passer de faktisk ikke til denne her kage. I stedet skal kirsebærene være dem fra Den Gamle Fabrik i vand eller ligende, altså bær som ikke er så faste i kødet som amarena, men som i stedet smatter lidt ud.

Tid og sværhedsgrad

45 minutter –  let

Ingredienser

  • 250 g. smør
  • 250 g. god mørk chokolade (60-65 %)
  • 3 æg
  • 225 g. rørsukker
  • 10 g. vanilijesukker el. essens
  • 100 g. brun farin (muscuvado-sukker kan også bruges)
  • 25 g. sirup (lys eller mørk)
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g. valnødder
  • 30 g. ristede hasselnødder
  • 30 g. ristede mandler
  • 1 glas Dessert Kirsebær fra Den Gamle Fabrik e.lign.
  • 1 dl flormelis

Sådan gør du

  1. Start med at koge smøret over middel varme i en gryde. Det må ikke brunes.
  2. Smelt den grofthakket chokolade over et vandbad.
  3. Hæld nu det smeltet, lune smør over chokoladen og bland det godt sammen så det er homogent.
  4. I en anden skål laver du en æggesnaps af æg og rørsukker, samt vaniljesukkeret, så det er luftigt, let og lyst.
  5. Bland nu den smeltede smør/chokolade-blanding og æggesnapsen forsigtigt.
    Ligesom med en mayonnaise, starter du med at blande en lille smule af chokolademassen i æggesnapsen og herefter mere og mere,
    således at æggesnapsen forbliver luftig.
  6. Når det hele er blandet, tilsættes sirup og brun farin. Pisk dejen godt igennem.
  7. I en sigte, sigtes hvedemel og bagepulver og det hele røres godt sammen, gerne på en Kitchen Aid e.lign.
  8. Tilsæt de ristet nødder, samt kirsebærene og en lille smule af saften fra glasset (ca. 3-4 spsk.)
  9. Rør hele massen godt sammen i en 3-4 minutter
  10. Fordel det i et ildfast fad, ca. 30×30 cm der er forret med bagepapir
  11. Bag brownien i en forvarmet ovn på 180°C i 20-25 minutter, indtil den er færdigbagt.
  12. Det er vigtigt brownien er klæg og blød i midten, men ikke flydende.
  13. Når den er kølet af, pyntes den med et tykt lag sigtet flormelis.
  14. Serveres med creme fraiche 38 % eller is, for eksempel vaniljeis eller kirsebæris.

Om denne forfatter

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hjemmelavet flødeboller med kirsebær - Gastronomien.dk | Gastronomien.dk - [...] kaste mig over kirsebærskum. Her havde jeg et glas dessert-kirsebær (samme som jeg brugte i min vinter-brownie) stående i…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *