Select Page

Rabarbertærte med Lakrids og Crumble

Rabarbertærte med Lakrids og Crumble

Sommeren er virkelig kommet til Danmark! Med termometre som siger 25°, 26° og 27° celcius så råber alle de lækre rabarber ude i de danske haver og grøfter bare på at bliver spist i en lækker rabarbertærte! Den her version blev lavet da jeg skulle ned og besøge min faster og onkel en mandag og vi da skulle have lidt lækkert med rabarberne fra min mors have.

Som et ret vellykkede forsøg, så tilsatte jeg lidt lækkert lakridssirup fra Johan Bülow, som blandt andet kan købes i Magasin og i velassorteret supermarkeder. Det er halvdyrt, men smager sindsygt godt, så pas på!

Jeg elsker generelt crumblekager. Den fede og melede dej passer rigtig godt til syrlige frugter såsom rabarber. Og man hvis man tilsætter lidt marcipan, så bliver den rigtig lækker. Det har jeg dog ikke gjort i denne udgave, da jeg så tænkte den blev lidt for sød, men det havde egentlig været et godt supplement til de ristede mandler så det kommer nok i næste gang den bliver serveret.

Opskriften her er baseret på de lidt syrligere almindelige have-rabarber og ikke på de “ægte” vin-rabarber. Hvis man er så heldig at have sådan nogle i sin have, så behøver man ikke give dem sukker, men tjek det eventuelt ved at lave en hurtig lille kompot (1 stilk rabarber koges med 1 dl vand) og smag hvor sur eller sød den er.

Tid og sværhedsgrad

1 time og 15 minutter i alt- let

Ingredienser

  • 600 gr. rabarber
  • 3 spsk sukker
  • 100 gr. mandler
  • 100 gr. hasselnødder
  • lille knsp fint salt
  • 1/2 spsk kartoffelmel
  • 3 spsk lakridsrodspulver (kan købes i Netto)
  • 80 gr. flormelis
  • 80 gr. havregryn
  • 120 gr. hvedemel eller evo fuldkornsmel (meget fintmalet fuldkornsmel der giver en let bitterhed – sundhedsmæssigt er der vidst ikke meget at komme efter med alt det smør og sukker 😉
  • 3 spsk salty lakridssirup fra Johan Bülow
  • 140 gr. smør skåret i tern, blødt
  • Fromage frais
  • 2 tsk vaniliesukker

Sådan gør du

  1. Skær rabarberne i små stykker på 1/2 til 1 cm
  2. Put dem i en stor skål og strø sukkeret over. Lad stå i 5-10 minutter.
  3. På en tør pande ristes mandler og hasselnødder i 10-12 minutter. Husk at røre og vende jævnligt så de ikke bliver sorte.
  4. Sigt kartoffelmel og lakridsrodspulver over rabarberne og bland det godt.
  5. I en røreskål sigtes mel, flormelis og salt og havregrynene tilsættes.
  6. Put blandingen i en foodprocessor med dej-skær eller i en køkkenmaskine med K-spade og tilsæt det bløde smør.
  7. Kør blandingen indtil du har nogle gode dejklumper. Du kan også gøre det i hånden, men så skal smøret være køleskabskoldt.
  8. Hak mandler og hasselnødder groft, fjern eventuelt hinderne fra hasselnødderne i et klæde. De kan godt være lidt bitre, men giver dog en flot mørk farve.
  9. Bland nødderne med rabarberne.
  10. I et dybt ovnfast fast eller et stort tærtefad lægges rabarber og nøddeblandingen i bunden og halvdelen af siruppen hældes over.
  11. Hæld derefter “dejen klumperne” over og fordel det godt. Der må godt være nogle gode store klumper rundt omkring.
  12. Hæld resten af siruppen over i en tynd stråle.
  13. I en forvarmet ovn på 180°C sættes kagen i midten af ovnen og bages i 40-45 minutter.
  14. Serveres lun med fromage frais (eller 18 % Creme fraiche) i blandet vaniljesukker eller med en god lakridsis.

Billeder og øjeguf!


Billederne er © 2012 Daniel Bahn Petersen og må ikke videre distribueres eller bruges uden skriftlig tilladelse.

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *