Select Page

Anmeldelse: El Porron

Anmeldelse: El Porron

Der findes efterhånden rigtig mange “50 %”-sider såsom downtown.dk, whatelse.dk og så videre, og efterhånden har jeg fået prøvet dem alle sammen. Senest var det igennem tilbudibyen.dk hvor jeg købte en omgang paella til 179,- for to personer, hvilket er omkring halvpris. Restauranten var det spanske tapassted El Porron der ligger en hundrede meter fra Nørreport St. og få meter fra Israels Plads og de nye torvehaller, nemlig på Vendersgade 10.

Det var min ven der havde snakket om tilbudet og da jeg selv har været i spanien ad flere omgange uden at få smagt det dernede, så virkede det åbenlyst at få vores paella-dåb hos El Porron, som endda så rimelig fin og god ud på nettet.

Rundt omkring i restauranten hang der artifakter fra det tradiotionelle spanien og restauranten mindede lidt om en turistrestaurant man ser når man selv er på ferie på f.eks. Mallorca, men der var bestemt meget hyggeligt og vores privatsfære blev ikke ødelagt, selvom vi sad ret tæt på nogle andre gæster.

Vi tog derned en tirsdag aften ved en 19-tiden og selve restauranten ligger i en høj kælder, hvilket de dog har udnyttet og givet restauranten en grotte-agtigt indretning med en rigtig hyggelig atmosfære i mindre rum. Vi blev sat ved et lille bord af en flink engelsk-talende tjener, ved siden af et lille akvarium med nogle sjove fisk som tog en del opmærksomhed. Tjeneren var hurtig til at komme og tage vores bestilling på en omgang paella med seafood, en spansk øl til mig og vand til min ven. Jeg havde inden da læst, at det ville tage ca. en halv times tid fra bestilling til vi fik vores mad, og dette passede ret godt, og i og med vi vidste hvor lang tid det ville tage, var ventetiden ikke slem.

[xrr rating=4.5/6 label=”Indretning og Atmosfære:”]

Maden

Paellaen kom på en lille pande og lige i starten var jeg noget skuffet over størrelsen og tænkte, at der kunne umuligt være mad nok til os to ret sultne mennesker, men det viste sig, at der var så rigeligt med mad…

Som sagt havde ingen af os fået paella før. Derfor er det også ret svært at vurdere om maden er god, eller vi simpelthen bare ikke er paella-elskerer som så mange andre. Jeg kan dog vurdere de elementer i retten som jeg ved hvordan skal smage og hvordan jeg ved at retten skal se ud, efter mine utallige timer spenderet foran diverse kokkeprogrammer.

Udseendemæssigt passede retten ret godt med, hvad jeg har set før og havde forestillet mig. Retten kom som sagt i en lille sort pande og risene var fine gule. Der var også rigeligt med skaldyr, blandt andet muslinger, røgede muslinger, rejer og tigerreger, samt blæksprutteringe. Det så faktisk ret lækkert og indbydende ud, og vi gik også hurtigt i gang med at øse op på vores tallerkner.
Derefter glippede oplevelsen også så småt. Min ven synes at risene var utroligt fede og meget indkogte, lidt ala grødris, og ikke så meget som en god risotto hvor risen er fløjelsblød og lækker, men på en måde hvor det er risengrød lavet på ren fløde. Derudover var smagen og lugten af skaldyr meget intens og der manglede nogle nuancer i forhold til safran, som er en obligatorisk ingrediens i paella.

Selve skaldyrsindholdet var lidt en skuffelse. Jeg har ikke de store erfaringer med skaldyr, da jeg tit er den eneste der har haft smag for det. Min ven er dog ikke bleg for skaldyr og blåmuslingerne var i følge hende OK. Der var, til min smag, for lidt rejer i (således kun 2 tigerreger og en meget lille håndfuld meget små almindelige rejer). Blæksprutteringene var desuden smagsløse, seje og elastiske, og næsten umulige at spise.

Nu kunne det godt lyde som om, at jeg hagler det hele ned, fordi jeg ikke ved hvordan en paella skal smage, men til sammenligning fik vi en uges tid efter smagt blæksprutter og blåmuslinger på en vietnamesisk restaurant og her smagte tingene som de skulle. Blåmuslingerne var møre og saftige, med smag af hav og blæksprutteringene var så saftige og møre at det var ligesom at tygge i en reje, og med masser af smag. Det var efter den oplevelse tydeligt, at El Porron brugte en frossen skaldyrsblanding af en kedelig kvalitet.

Fra vores nabobords samtale kunne vi høre, at tapas’en heller ikke var noget at råbe hurra for, og de var ret skuffet over størrelsen og indholdet i forhold til prisen på 60-100 kr. pr. ret.

[xrr rating=2/6 label=”Maden:”]

Konklusion

Vi blev hurtigt færdige med maden og spiste omkring halvdelen, hvilket tjeneren også lagde mærke til. Efter den tvivlsomme oplevelse ville vi gerne ret hurtigt videre, men det viste sig at være noget sværere end hvad man skulle tro, da begge tjenerne åbenbart havde det svært med hukommelsen og flere gange glemte at komme med regningen, selvom vi bad om den. Efter noget tid fik vi dog betalt vores drikkevare og kom afsted.

I alt var det en trist og skuffende oplevelse, og hvis ikke vi havde fået det så billigt, så ville jeg være rigtig skuffet – igen skal man dog også tage i tanke at vi måske bare ikke er paella-elskere, men samtidig gjorde El Porron heller ikke det store for at overvinde os.

[xrr rating=2.5/6 label=”Prisen:”]

[xrr rating=2/5]

El Porron

Adresse: Vendersgade 10, 1363 Kbh K Bookning: Tlf.: 33 93 14 59 Hjemmeside: http://www.el-porron.dk

Åbningstider: 11.00 til 24.00

Prisniveau: mellem

Type: Tapas-bar

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *