Select Page

En hyldest til The Dee Diner

En hyldest til The Dee Diner

En af de første anmeldelser af Københavnske restauranter jeg skrev, var omkring den amerikanske 50’er diner The Dee Diner i Valby. Anmeldelsen er et par år gammel, det samme var restauranten, som var ganske god og i en fed stil. Nu fandt jeg så ud af, til stor ærgerelse, at The Dee Diner er lukket og ikke genopstår lige med det samme som diner! Det er rigtig ærgerligt for det var et godt sted, og jeg og min ekskæreste nåede at besøge det et par gange og jeg selv også nogle gange og fik blandt andet deres rigtig lækre morgenkomplet på ægte amerikansk manér. 

Anmeldelsen er lavet til mit site om Road trips i USA, roadtripping.dk, og bliver altså nu bragt her på Gastronomien.dk:

The Dee Diner

Jeg (og min ekskæreste) besluttede i går aftes at besøge Danmarks vel nok flotteste Diner.

Det er den lokale (for os i hvert fald) The Dee Diner der ligger få hundrede meter fra Valby Station og selvom den ude fra ser lidt speciel ud, med den kraftige blå-grønne farve, har jeg længe ville derind for at se hvad det var for noget.Især efter at den flere gange nu har været i diverse medier, blandt andet Politikken og TV2 Lorry.

Som skrevet fik vi endelig tid og lyst til at besøge den, og hold da op et besøg!
Jeg var mildest talt målløs da jeg trådte ind i ad den store metal dør. Godt nok havde jeg set billeder fra indersiden tidligere, men havde slet ikke forventet hvor gennemført det hele var.
Det var som at træde direkte ind i en 1950’er diner.
Selv de søde servitricer var i fuld “udklædning” med retro outfit og flot hår. Vi var meget imponeret.

Vi blev sat til bords, igen i ægte diner stil med store røde sofaer og med sugerørsglas, samt de klassiske senneps og ketchupflasker
Vi fandt ud af hvad vi skulle have at spise og selvom menukortet er ikke voldsomt omfangsrigt, er her stort set alt hvad du kan forvente af en Diner, og mere til.

Blandt andet Breakfast All Day hvilket inkludere store pandekager, hashbrowns og æg og pølser. Det så bestemt lækkert ud, og selvom det var fristende, så var mit humør nu til en steak.

Der var 5 forskellige at vælge i mellem, blandt andet en T-Bone (til 179,-), en Ribeye (til 159,-) og ikke mindst deres Eisenhower på næsten et kilo til 395,-.
Jeg valgte en N.Y. Strip til 139 kr., med hjemmelavet Coleslaw, onion-rings og fries, samt deres hjemmelavet gravy. Jannie valgte en kyllingeburger til 119 kr.

Selvom jeg havde set frem til en Float, altså CocaCola med is, så valgte jeg i stedet en almindelig sodavand, hvilket også var det eneste der skuffede. Den kostede 24 kr. for en 25 cl flaske, hvilket altså er for dyrt, men flasken passer dog ind i den amerikanske 50’er stil, selvom 33 cl flasken er flottere og havde været mere fair i forhold til prisen.

Maden kom rimelig hurtigt, inden for 10 minuter og i starten blev jeg lidt skuffet.
På en 24 cm tallerken var placeret det store stykke kød (3-4 cm højt, og nok omkring 250 gr.) der så perfekt ud, og så en skefuld coleslaw. Intet andet. Jeg kom dog igen i tanke om situationen og at den spartanske anretning så passede ret godt til.
Gravy, fries og onionrings var serveret enkeltvis og både fries og onionrings var hamrende varme, hvilket var dejligt.
Jannies burger så mere appetitlig ud, med masser af salat, bacon, løg og tomat. Hun havde valgt en hjemmerørt Ranch dressing som smagte udmærket.

Min bøf var stegt til perfektion. Dejlig karamelliseret udenpå, medium den første halve centimeter ind og dejlig rødt i midten, men stadig varmt. Kunne ikke blive bedre.

Jannies burger var også rigtig lækker, med masser af saft i kyllingen.  Både Ranch dressingen og den hjemmelavet gravy var rigtig lækker og passede godt til vores fries, som var nogle store grove nogle, men med god kartoffelsmag, uden at fritureduften manglede.

I alt var det en rigtig god oplevelse, og vil man opleve en lille del af USA, så er The Dee Diner helt sikkert turen værd. Det eneste der lige kunne trænge til en opstramning, var måske den lange ventetid. Selvom der var 3 servitricer, ventede vi i utrolig lang tid på at bestille og betale. Lidt øv, og gjorde at vi ikke gad at købe dessert der.

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *