Select Page

Champignons til endnu en omgang vietnamesiske forårsruller.

Champignons til endnu en omgang vietnamesiske forårsruller.

Jeg er blevet ret så vild med de vietnamesiske forårsruller jeg lavede for nogle uger siden. Siden dengang, jeg har lavet det én gang siden og der blev det også rigtig lækkert.

Grunden til, at jeg er blevet så vild med dem, er 1) de er nemme at lave, 2) det er ret billigt, 3) det er hyggeligt at spise. Derudover, som en slags punkt nummer 4, så kan de laves på flere hundrede måder alt efter hvad man lige har lyst til eller lige har i køleskabet.

I aften kommer min mor og hendes mand så på besøg, og gæt engang, den står på vietnamesiske forårsruller! I dag bliver vi så altså fire personer, så derfor skal der handles noget mere ind, end hvad jeg plejer. Det bliver dog de samme ting som sidst i opskriften fra sidst, dog med nogle ændringer.

Vi har fundet ud af, at risnudlerne ikke er det store hit. De smager af for lidt og fylder for meget. I stedet fylder vi op med friske bønner og salat, som smager af meget mere og fylder næsten lige så meget. Der udover så er vi blevet ret vilde med at putte soya-champignons i. Udover til vietnamesiske forårsruller, er de også rigtig lækre på noget groft brød eller som tilbehør til kød. Opskriften får du her:

Tid og sværhedsgrad

20 minutter – meget let

Ingredienser

 • 500 gr champignons
 • 2 spsk olie
 • 2 tsk smør
 • 4 spsk soyasauce
 • 2 tsk fiskesauce
 • 2 cm revet ingefær
 • 1 fint hakket chili uden kerner

Sådan gør du

 1. Rens champignonerne. Dette gøres ved at skære roden af og hurtigt vaske dem i iskoldt vand. Derefter tør dem med det samme i en sigte eller på et viskestykke.
  De bedste svampe er dem med rod, da de ikke er tørre i bunden og reelt set stadig er levende. Hvis du bruger brune, får du en kraftigere svampesmag.
 2. Skær svampene i kvarte
 3. Varm en wok godt op og tilsæt olie og smør og lad det bruse op. Smørret giver en god smag, men kan sagtens undværes.
 4. Tilsæt svampene i gryden og svits dem i 2-3 minutter.
 5. Tilsæt soya, fiskesauce, den revet ingefær og chilien
 6. Rør godt rundt og lad det simre på middelvarme i 10 minutter til de er godt møre. Husk at røre jævnligt.

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *