Select Page

Meximums Guacamole

Den her Guacamole er super lækker og passer både til traditionel (vestlig..) mexicansk mad såsom nachos, tortiallaer og lignende, men er også super lækker i en stor burger eller som dip til gulerødder, agurkestave eller hvad man lige har lyst til.

Man kan selv styre hvor stærk man vil have den, og også hvor grov man synes er rart. Jeg er mest til de grove, hvor man kan smage både avocado, tomat og løg, mens andre er mest til de silkebløde. Det handler bare om hvor meget man moser den. Hvis man er til det sidste, så kan man bruge en stavblender, det er bare vigtigt man holder nogle pauser hvor massen lige bliver kølet ned, ellers kan den godt blive bitter.

 Opskriften herunder giver en lille portion, men kan bruges til f.eks. dip. Hvis det er til en hovedret til fire mennesker, skal den fordobles.

Tid og sværhedsgrad

20 minutter –  let

Ingredienser

  • 1 stk avocado, skåret i mindre tern
  • 2 tsk groft salt
  • ½ stk skalotteløg, skåret i fine tern
  • 1 tsk sød, tørret chili
  • ½ tsk stærk, tørret chili
  • 2,5 tsk citron- eller limesaft
  • 1 stor blommetomat, groft udskåret
  • 1/2 tsk tørret korianderfrø
  • 1 tsk frisk koriander
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Mos alle ingredienserne i en morter efter ingrediensrækkefølgen, så guacemolen bliver grov og chunky
  2. Hvis du synes at guacemolen er for tør, så tilsæt lidt flydene tomatpure eller ketchup
  3. Tilsæt eventuelt en smule tabasco for at gøre den rigtig god og stærk.
  4. Pyntes med lidt frisk koriander
  5. Serveres straks så den ikke bliver brun.

Variationer

Hvis du ikke har skallotteløg (hedder også bananløg), kan du bruge rødløg som giver en lidt sødere smag, men uden den kraftige løgsmag fra zittaurløg eller gule løg.

Du kan få sød chili hos de fleste grønthandlere.

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *