Select Page

Lækre vietnamesiske forårsruller

Lækre vietnamesiske forårsruller

En af de ting jeg altid har været fascineret af, når jeg har spist både sushi og på LéLé er de vietnamesiske forårsruller. Det specielle ved dem, i forhold til dem man kender fra fryseboksen i SuperBest fra Daloon, er at de er rå og man bruger rispapir og ikke dej som “holder”.

Første opgave var, at finde de lidt specielle ting man skulle bruge, det var blandt andet rispapir og Thai basilikum (el. sød basilikum). Rispapiret (28 kr. for ca. 450 gr) fandt jeg i den Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade og thai basilikummen opgav jeg, da de ikke havde det hjemme og det desuden var ret så dyrt (26 kr. for et lille bundt). I stedet købte jeg almindelig basilikum for en 10’er i Irma, hvilket også var ret lækkert. Herefter gik jagten ind på de ting man putter ind i forårsrullerne. Jeg havde læst mig frem til, at risnudler var godt at putte i, det samme med frisk baby leaves og så en masse sprøde grøntsager. Risnudlerne fandt jeg i Føtex på tilbud til 10 kr., men de var ret så kedelige og ikke så stort et hit. Til næste gang vil jeg prøve at putte lidt sesamolie i, både for at de ikke klistrer og for at få sesamsmagen.
De gange jeg har smagt det før, har jeg fået det med rejer og med and. Rejerne fandt jeg til 39 kr. i Netto for en stor pose sorte tigerrejer, de blev stegt i lidt ingefær, olie, chili og hvidløg, samt en del soya. Jeg ville også have noget andet kød, så købte en pakke skinkeschnitzler og skar to af dem i tynde strimler og stegte dem i olie, lidt fiskesauce, frisk ingefær, soya og peber. Det sidste specielle var frisk koriander. Det er en typisk vietnamesisk krydderurt og passer utrolig godt med rispapiret og de krydderier jeg brugte til stegningen, såsom ingefær og chili.

Det fantastiske ved disse forårsruller er jo, at man kan lave fyldet præcis som man ønsker og bruge lige det man nu har i køleskabet. Det er nemt at lave, da grøntsagerne bare skal snittes i julienne (altså i tynde strimler) som jo ikke tager mere end 10 minutter på et mandolinjern, hvis man har sådan et. Vi havde følgende indhold: Tigerrejer, skinke, stegte champignons (stegt i soya), lucernespirer, friske bønner (kort blancheret), frisk napolitana salat, rød og gul peber, agurk, gulerod, risnudlerne, ristet sesamfrø, forårsløg snittet fint, frisk basilikum og frisk koriander. Vi dyppede dem i sød chili sauce, men det smagte faktisk bedst bare at dyppe dem i en god soya. Det er en del ting, og når jeg skal lave det igen, vil jeg nøjes med tigerrejer (smagte helt fantastisk), koriander, peberfrugt, champignon, lucernespirer, napolitana og gulerod. Det smagte bedst og gav en masse muligheder. Men hop ud i det og find de ting du bedst kan lide selv. Af forslag kan jeg anbefale at prøve and eller oksestrimler som også smager rigtig godt.

En anden dejlig ting ved denne ret er, at det er virkelig hyggeligt at sidde inde ved bordet og fifle med det. Det giver noget at snakke om og man kan nemt sidde og eksperimentere. 

Tid og sværhedsgrad

30 minutter forberedelse – let

Ingredienser

Jeg har herunder listet de obligatoriske ingredienser. Find inspiration ovenover og ellers er det bare at eksperimentere selv!

 • Rispapir
 • Kød eller rejer
 • Soya
 • Napolitana-salat
 • Frisk ingefær
 • Frisk chili

Sådan gør du

 1. Alle grøntsagerne snittes i julienne, altså tynde strimler. Hvis du bruger friske bønner, så blancher dem.
 2. Kødet forberedes. Det vigtigste er, at bruge soya, frisk ingefær og chili, samt evt. fiskesauce.
 3. Inde ved bordet dækkes op med de forskellige ting, inkl. et par skåle til soya-sauce (måske også sød chilisauce)
 4. Tag en stor skål med varmt vand. Når forårsrullerne skal laves, dyppes rispapiret i det varme vand til de bliver helt blødt.
 5. Tag det bløde og våde rispapir op på tallerkenen og dup det lige tørt med et viskestykke (ikke papir)
 6. Fyld fyldet på i den ene ende og fold forårsrullen med først at trække lidt papir over midten, og så tage enderne og folde ind over. Rul den stram.
 7. Dyp den eventuelt i soya og nyd din første forårsrulle!

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *