Select Page

Vintertærte med Pecan-nødder

En af de mest amerikanske tærter man kan forestille sig, udover den klassiske æbletærte, er nok pecan-tærten. Nok fordi at pecan-nødder i USA er noget billigere end i Danmark hvor de både er svære at få fat i og kan være ret dyre. Men her belønner det sig altså at gå den ekstra mile og få fat i en pose eller to, også selvom de er lidt halvdyre. Husk dog på, at de skal være usaltede og uristede!

Tærten er en rigtig vinternydelse, den er dejlig fyldig og intens i smagen og karamellen passer lige til en eftermiddag med sne og sjap udenfor. Så sæt en kande god kaffe eller the over – kakao bliver alt for sødt – og servér med en rigtig god vanilje-is, måske endda hjemmelavet! En af de bedste vanilje-is man kan få er faktisk den fra Aldi. Den er samtidig virkelig billig og smager super godt, i sær til den her lidt fede og intense kage. Den kan dog også serveres med lidt creme fraiche, blandet op med en smule vaniljesukker.

Tid og sværhedsgrad

1,5 time – svær – Kan mætte 8-12 personer

Ingredienser

Opskriften består af to dele:

Dejen

  • 150 gr hvedemel
  • 25 gr flormelis
  • 75 gr smør, koldt
  • 2 stk æggeblommer

Fyldet

 

  • 1,75 dl lys sirup
  • 25 gr smør, blødt
  • 175 gr brun farin
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gr. pecan-nødder, meget groft hakkede

Sådan gør du

  1. Sigt mel og flormelis i en skål og tilsæt det kolde smør, som smuldres med mel og sukker
  2. Tilsæt æggeblommer og ælt dejen igennem i 2 minutter
  3. Rul dejen til en stor pølse og pak den hårdt ind film. Læg den i fryseren i 20 min
  4. Smør en tærteform med smør og fór den med tærtedej, således at den ca. er 1/2 tyk.
  5. Prik huller i dejen med en gaffel. Sammenkrøl et stort stykke bagepapir så det er nemmere at arbejde med.
  6. Put ris eller bønner i formen så siderne ikke falder sammen
  7. Bag tærtebunden i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
  8. I en lille gryde varmes sirup op til kogepunktet og lad det afkøle i 5 minutter
  9. Pisk smør og farin sammen til en gylden masse og tilsæt æggene et efter et under konstant piskning.
  10. Bland sirup, vaniljesukker og smørmassen godt sammen
  11. Put massen i den forbagte tærtebund og tilsæt pecan-nødderne
  12. Bag tærten i en 180 grader varm ovn i 25 minutter, med alufolie over toppen.
  13. Fjern alufolien og bag videre i ca. 25 minutter.
  14. Serveres lun med is eller sukker-cremefraiche

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *