Select Page

Anmeldelse: Spiseri Griffenfeldsgade

I sidste uge var jeg ude og spise på Spiseri Griffenfeldsgade på Nørrebro med en veninde. Anledningen var en hyggelig aften, hvor vi skulle have lidt god mad, og så i teatret.
Jeg havde fået anbefalet Spiseri af en ven der både selv havde besøgt stedet og havde læst godt om det på aok.dk, så det var et naturlig valg, i det at vi skulle på teatret Grub og se en forestilling.
OBS: Spiseri Griffenfeldsgade er lukket!

Vi ankom kl. 17.30-17.45 ca, og havde ikke bestilt bord (det var en helt almindelig onsdag aften, så det var ikke lige noget jeg havde tænkt over.) Der var dog allerede der, ret godt fyldt op i det lille og meget hyggelige lokale, så til fremtiden er det noget man skal huske. Der var da også flere andre, i løbet af aftenen, der måtte gå forgæves da de heller ikke havde bestilt bord, og hele restauranten var fyldt op.

Spiseri er indrettet meget landligt, med rustikke “loppemarkeds”-borde og stole (der ikke er ens) og med hvidkalkede vægge og flot bindingsværk. For enden er der en lille bar. Der er plads til 5-6 selskaber (med den bordopstilling da vi var der) og det gør stedet virkelig hyggeligt. Og samtidig med, at det ligger tilpas langt fra hovedåren Nørrebrogade, er der også stille i området (selvom der var nogle der besluttede sig at lave et bål på en græsplane overfor..). Et rigtig hyggelig setting, hvor det er tydeligt der er kræset for de små detaljer.

[xrr rating=6/6 label=”Indretning og Atmosfære:”]

Maden

Maden på Spiseri er bondsk italiensk mad, og igen er der styr på de rustikke detaljer, i det at alle retterne blev serveret på gamle smukke tallerkner i forskellige design. En sjov detalje, som passer super godt ind

Menukortet er meget begrænset, men skifter jævnligt. Menuen består altid af 2 forskellige slags antipasti, 2 forskellige forretter, 2 hovedretter og en dessert og en ostetallerken. Alle tingene er ganske fint prissat, med antipasti til 45-70 kr., forretter til 65-90 kr., hovedretter til 110-140 kr., samt desserter og ost til henholdsvis 50 og 65 kr.. Vi valgte en en 4 retters menu hver til 295 kr. som er ganske fint.

Vores menu bestod af en stor platté Serrano-skinke med syrlige svampe og lidt salat, en lækker forret bestående af en blød og cremet polenta. Til hovedret fik jeg brassieret svinekæber og min date fik stegt hane med tomat, begge utrolig lækkert, hertil var der en frisk dessert og lidt rodfrugter der smagte himmelsk. Til dessert fik vi en stærk chokoladekage med hjemmesyltet blåbær og lidt flødeskum. Vi blev begge fuldstændig mætte og tallerknerne var skrabet rene som om de havde været i opvaskeren!

Desværre drak vi ikke vin til, men nogle kraftige italienske vine til i sær hovedretterne ville have gjort sig glimrende.

[xrr rating=5.5/6 label=”maden”]

Konklusion

Spisri Griffenfeldsgade er helt sikkert et sted, jeg vil komme og besøge igen. Vi endte med at sidde der i næsten tre timer, og serveringen var rigtig god med meget søde tjenere der villigt forklarede menukortet (det er min egen fejl, jeg ikke kan huske hvad jeg helt præcist fik at spise) og var tilpas private. Vi ventede heller ikke på maden, faktisk kom den præcis som den skulle, hvilket altid er et plus i min bog.

Prisniveauet er også glimrende, 295 kr. for en menu i den kaliber synes jeg er meget fint, og det er ikke noget der slår bunden ud af budgettet. En anden gang vil jeg dog huske at bestille bord, da det ville være ærgerligt at skulle gå forgæves.

Selvom man sidder tæt på de andre borde, så føles det ikke intimiderende. Vi havde ikke problemer eller kvaler med at tale privat.

[xrr rating=4.5/6 label=”Pris:”]

[xrr rating=5/5]

 Spiseri Griffenfeldsgade

Adresse: Griffenfeldsgade 28, 2200 Nørrebro Bookning: 4360 2222 e.l. spiseri@spiseri.dk Hjemmeside: spiseri.dk Åbningstider: Ons-lør: 17.00 til 24.00

Prisniveau: mellem (300 kr. for menu u/vin)

Type: Italiensk landkøkken

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *