Select Page

Rosso Lasagna

Jeg er ret vild med lasagne! Det smager super lækkert, er ret nemt at lave, kan varieres i uendeligheder, smager endnu bedre dagen efter og er forholdsvis sundt.

Den her lasagne, som egentlig bare hedder Rød Lasagne, men det er så kedeligt, er netop en rød udgave af den brunlige masse vi normalt får serveret herhjemme i Danmark. Den lækre røde farve kommer fra revet rødbede, som også giver smag og struktur, og samtidig er med til at mætte OG får den til at holde bedre i køleskabet.
Personligt er jeg ikke vild med de meget våde lasagner. Jeg vil helst have, at den er ret fast og holder formen nogenlunde når den skæres ud. Det ser både pænt ud når den serveres og når den kommer op på tallerknen hvilket jo egentlig kan være lige meget, men faktisk ikke er det.

Fedtindholdet i lasagnen kan nemt justeres med hvor meget fedt i kødet man vælger. Jeg har valgt at sætte smagen og kraft i højsædet og valgt noget hakket kød med en høj fedt-procent og så til gengæld putter jeg rasp og ikke ost på toppen. Det gør også lasagnen billigere at lave, da der alligevel skal bruges en ret stor mængde kød.

Servér lasagnen med en lækker omgang gulerodsråkost til eller en grøn salat. Det mætter ekstra og smager super godt til. Nogle servere også italiensk ciabatta-brød til, men det er jeg ikke fan af, da sovsen i lasagnen ikke er specielt flydende og det derfor ikke behøves.

Passatta kan fås i de fleste supermarkeder, men hvis du ikke lige gider at rende land og rige rundt efter det, så kan hakkede tomater også bruges.

Bechamelsoucen er altså bare den fra Dolmio, selvom det ikke er det store problem at lave den selv; en opbagt mælkesovs med muskatnød og emmentaler eller mozzarella.

Tid og sværhedsgrad

1 1/4 time – middel – mætter 6-8 mennesker

Ingredienser

 • Lidt olivenolie
 • 1 spsk smør
 • 750 g hakket oksekød, 9-15%
 • 1 stk løg, fint snittet
 • 1 fed hvidløg, fint hakket
 • 3 spsk krydderiblandning (se noter)
 • 600 g tomat-passata
 • 2 spsk lindt tomatpuree
 • 2 stk gulerødder, Den ene revet groft, den anden i tern
 • 1 stk rødbede, Revet grovt
 • 2 stilke bladselleri
 • 2 pakker friske fuldkorns lasagneplader
 • 1 glas bechamelsauce
 • 50 g rasp

Sådan gør du

 1. Start med at varme olie og smør i en stor gryde eller sauterpande
 2. Tilsæt de hakkede løg og lad dem stege til de er gyldne. Husk at vende tit. De må ikke blive branket!
 3. Når løgene er gyldne og søde, tilsæt det hakket oksekød i mindre bidder og brun det godt af.
 4. Tilsæt krydderiblandningen.
 5. Rør godt rundt i hele blandning. Sørg for at kødet ikke steger tørt, ved evt. at tilsætte lidt olie
 6. Tilsæt nu tomatpuree og passata og rør godt rundt. Tilsæt evt. 4 spsk vand
 7. Tilsæt de revne grøntsager
 8. Lad det simre i 25 minutter, mens du rør jævnligt
 9. Tilsæt gulerød i tern og selleri i små skiver/tern
 10. Tag et stort ildfast fad og start med at tilsætte en smule kødsovs, derpå en smule bechamelsouce og tilsidst lasagneplader, fortsæt sådan indtil der ikke er mere kødsovs. Afslut med bechamelsouce og put derop et tyndt lag rasp
 11. Put fadet i en forvarmet varmluftsovn der er 220 grader. Lad det stege i omkring 25-35 minutter. (se evt. anvisninger på pakken)

Variationer

Krydderiblandingen består af 1 del spidskommen, 1 del sød chili, 1/3 del stærk chili, 2 del peber, 2 del salt, 1/2 del tørret ingefær

Tilsæt eventuelt pesto i små klumper mellem lagene. Det hvilket giver en dejlig nøddesmag, men gør også selve lasagnen mere lind.

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *