Select Page

Kylling med Serrano og Chorizo

En nem og vildt lækker ret, der virkelig giver lørdagskyllingen baghjul!
Det dejlige ved denne ret er, at du kan bruge alle former for kylling, men at de billige rygstykker giver det saftigste og lækreste resultat.
Samtidig kan den varieres en del alt efter hvad man lige har sin køkkenskuffe. Den serveres med enten ris eller pasta, samt flûte og en fransk kyllingesovs, selvom det også godt kan undlades.En lille grøn salat vil gøre underværker!

Den passer perfekt til en kold efterårsdag eller vinteraften, hvor man bare har lyst til at drømme sig ned til de spanske himmelstrøg og forestille sig livet på en lille lækker café i Madrid eller Barcelona.

Tid og sværhedsgrad

30 minutter – middel – Mætter 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk kyllingrygstykker
  • 4 skiver serano-skinke
  • 100 gr chorizo-pølse
  • 3 stk gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ kvist rosmarin
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220° celsius på varmluft
  2. Skær gulerødderne i 5 mm tykke skiver
  3. Skær pølserne i 2 cm tykke skiver
  4. Peberfrugten skæres i store firkanter.
  5. Put pølser, peberfrugt og gulerødder i et lille ovnfast fad
  6. Trim kyllinge rygstykkerne for overskudsfedt, f.eks. på bunden og kryds dem helt ned til benet
  7. Vikel to stykker skinke om hvert stykke kylling, så hele skindsiden er dækket
  8. Læg kyllingestykkerne op bunden af gulerødder og pølser og put det i den varme ovn.
  9. Krydr med rosmarin
  10. Servér straks

Variationer

I stedet for gulerødderne kan man lave en bund af porre, rødbedder eller andre rodfrugter. Disse skal dog lige koges i 10 minutter, ellers bliver de lidt for hårde.
Et par rødløg gør også underværker.

 

Om denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *