Select Page

Coleslaw med Æbler og Persille

Coleslaw med Æbler og Persille

Noget af det bedste tilbehør jeg ved, er Coleslaw og den her udgave er rigtig lækker, da den ikke bliver for fed, har masser af smag fra de syrlige æbler og den friske persille og ser lækker ud. Den passer super godt til bøf og steg på grillen en sommerdag, men kan lige så godt gå til en vinteraften med hjemmelavet burgere eller god gammeldaws lørdagskylling.
Det der er vigtigt ved den her coleslaw i forhold til dem man normalt får, er at kål, gulerødder og æbler ikke skal søle totalt i dressing. Det skal være ret moderat, men fordi den er fed, med hjælp fra mayonnaisen, så klæber den godt og man mangler ikke dressingen.

Coleslaw med Æbler og Persille
Author: 
Recipe type: Tilbehør
Cuisine: Amerikansk
Prep time: 
Total time: 
Serves: 4-6
 
Ingredients
  • ½ hvidkålshovede
  • 5 stks mellemstore gulerødder
  • 1 stort rødt æble
Dressing
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket mellemfint
  • 1 dl creme fraiche, 9 %
  • 2 spsk Dijon Sennep
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk lyng- eller akaciehonning (kan udelades)
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk barbecue sovs
  • 2 spsk friskkværnet peber
  • ½ spsk fint salt
Instructions
  1. På et mandolinjern eller manuelt med en god skarp knip snitter du hvidkålen i lange, tynde strimler
  2. Gulerødder og æbler snittes ligeledes fint på mandolinjern eller i hånden som julienne (lange, tynde strimler)
  3. Put det hele i en stor plastikpose til mad
  4. I en skål blandes alle ingredienser til dressingen
  5. Tilføj eventuelt mere salt og peber.
  6. Hæld dressingen i posen og luk den godt til med masser af luft i posen
  7. Ryst posen godt så dressingen fordeles jævnt og tyndt

Du kan også bruge en smule rødkål for at give lidt farve, dog ikke for meget, da rødkål er mere bittert end hvidkål

Om denne forfatter

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anmeldelse: Vesterbros Originale Burgerrestaurant - Gastronomien.dk | Gastronomien.dk - […] kunne ønske sig. Cole-slaw’en var dog ganske god, selvom den ikke kommer på højde med min egen, da der…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: